Kustantajat tukevat etäopetusta avaamalla digitaalisia oppimateriaaleja maksutta kevääksi käyttöön 

6.4.2020

Kirjastossa lukeva tyttö.

Suomalainen yhteiskunta elää parhaillaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilassa. Yksi merkittävimmistä muutoksista on se, että lähes kaikki oppilaat, opiskelijat ja opettajat ovat siirtyneet etäopetukseen. Vain kaikkein pienimmillä koululaisilla on mahdollisuus osallistua lähiopetukseen.

Oppilaille ja opettajille tilanne on uusi ja vaatii sekä tottumista että uusien tapojen innovointia. Opetus on siirtynyt verkkoalustoille ja koululaiset opiskelevat paljolti videoyhteyksien kautta. Kerralla on otettu valtava askel opetuksen järjestämisessä. Kunnissa on tehty merkittävä muutos vain muutamassa päivässä.

Etäopetus on nyt ensimmäinen todellinen tulikaste myös digitaalisille oppimateriaaleille. Monet kunnat olivat jo ennen kriisiä ottaneet digimateriaaleja käyttöönsä, mutta nyt niiden käytöstä on tullut arkipäivää suurella määrällä oppilaita. Digimateriaalit toimivat etäopetuksessa hyvin, ja opettajan on helppo valvoa niiden käyttöä.

Sen jälkeen, kun koulujen tilanne muuttui akuutisti, pohdimme osaltamme, miten me voisimme kantaa oman kortemme kekoon opetuksen sujuvoittamiseksi. Me kustantajat olemme mukana auttamassa opettajia ja oppilaita tässä uudessa tilanteessa. Perusopetuksen digimateriaaleja on avattu maksuttomasti saataville vuoden 2020 kevätlukukauden ajaksi. Taloudellisesti puhutaan yli 10 miljoonan paketista. Tämä vastaa noin 15 prosenttia koko perusopetuksen oppimateriaalimarkkinasta.

Meille laadukkaan oppimateriaalin turvaaminen myös tässä poikkeustilanteessa on tärkeää. Oppimateriaalin laatu ja monipuolisuus on olennainen osa opettajien tärkeän työn tukemista. Isotkin muutokset on helpompi selättää, kun perusta on kunnossa.

Suomalainen koulu ja siellä työskentelevät opettajat ovat maailman parhaita. Heidän työnsä saa kaiken tukemme.

Lisätiedot:
Sakari Laiho
Johtaja, Suomen Kustannusyhdistys
040 830 7042, c2FrYXJpLmxhaWhvQGt1c3RhbnRhamF0LmZp