Kielenhuoltoa oppimateriaalitoimittajille -koulutus

27.3.2024 15:00 - 17:00

Keskiviikkona 27.3.2024 klo 15–17 Helsingin yliopiston päärakennuksen Karolina Eskelin -salissa (U3032), käyntiosoite Unioninkatu 34, Helsinki, 3. krs

Onko tämä yhdyssana vai sanaliitto? Minkä mittainen viiva tähän tuleekaan ja mihin kohtaan? Entä miten oppimateriaalin teksteissä voisi ottaa huomioon oppilaat ja opiskelijat, joilla suomi on toisena kielenä?

Kielenhuoltoa oppimateriaalitoimittajille -kurssilla saat kielenhuollon pääperiaatteiden lisäksi tietoa siitä, miten tekstin ymmärrettävyyttä voi parantaa. Kouluttajana on Yksityisen kielitoimiston Riitta Suominen. Hän on kielenhuoltanut ja selkoistanut oppimateriaaleja sekä väitellyt tekstien käytettävyydestä. Hän toimii myös Selkokeskuksen asiantuntijana.

Kurssille osallistujat voivat lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja tekstiesimerkkejä etukäteen 21.3.2024 mennessä. Kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kirsi@bazarkustannus.fi.

Kurssille on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Microsoft Teamsin kautta. Mahdolliset kysymykset kouluttajalle voi esittää chatissa. Teams-linkki lähetetään ennen koulutuksen alkua. Koulutusta ei taltioida.

Läsnäosallistujien on mahdollista hankkia koulutuksen yhteydessä Kapulakielen kymmenen kärjessä ‑kirja 10 euron hintaan.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 21.3.2024 oheisella lomakkeella. Voit valita lomakkeessa, osallistutko paikan päällä vai etäyhteydellä. Kurssille mahtuu 80 läsnäosallistujaa. Jos osallistut läsnä, mainitsethan ilmoittautuessasi mahdollisesta erityisruokavaliosta tarjoiluja varten.

Kurssin hinta on 90 euroa (+ alv 24 %). Hintaan sisältyy kahvi tai tee sekä kevyt tarjoilu. Jos perut ilmoittautumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, joudut maksamaan kurssin hinnan.

Koulutus alkaa päiväkahveilla klo 14.45.

 

Lisätietoja:

Kirsi Kontinen, kirsi@bazarkustannus.fi, 050 472 2626

Anssi Tuovinen, anssi.tuovinen@sanoma.com, 040 631 7100