Ajankohtaista

Kokoamme kustannusalan ajankohtaisia uutisia ja kannanottoja. Järjestämme koulutuksia ja tapahtumia alan toimijoille.

Uutiset

Uutiset 20.9.2021

Media-ala ja graafinen teollisuus tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä

Media-alan ja graafisen teollisuuden yritykset tavoittelevat toimialan hiilineutraaliuden saavuttamista jo vuoteen 2030 mennessä.

Agendalla 15.9.2021

Toinen aste teki syksyllä digiloikan

Oppivelvollisuus laajeni tänä syksynä, ja samalla toisen asteen opinnot muuttuivat maksuttomiksi. Lukioissa ja ammattikouluissa tästä seurasi iso loikka digitaalisiin oppimateriaaleihin.

Kannanotot 28.5.2021

Kuntavaaleissa tulisi puhua koulusta

Suomen sivistyksen perusta on tasa-arvoisesti ja korkeatasoisesti koulutettu kansamme. Tämän varmistamisessa laadukkailla oppimateriaaleilla on ensiarvoisen tärkeä tehtävä. Kuntavaaleissa äänestämmekin nyt paljosta, kun koulutus nousee sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen jälkeen merkittävimmäksi kuntien osa-alueeksi. Helsingin Sanomien ja MTV:n teettämissä kyselyissä lapset ja nuoret nousivat kuntavaalien kärkiteemoihin. Koulutus vastaavasti jäi hieman kärkiteemojen ulkopuolelle, mikä on yllättävä tulos huomioiden […]

Uutiset 27.5.2021

Suomi lukee – ja kuuntelee äänikirjoja

Kirjojen lukeminen on edelleen suomalaisille mieluisin tapa käyttää aikaa. Lähes joka kolmas kokee, että koronavuosi on lisännyt lukemista. Äänikirjojen kuuntelu ja ostaminen lähti toden teolla nousuun: Kahden vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna lukuaikapalveluita käyttävien määrä kolminkertaistui. Painettuja kirjoja suomalaiset ostivat vuonna 2020 noin 316 miljoonalla eurolla, noin 15 miljoonaa kappaletta. Tiedot käyvät ilmi Kirjakauppaliiton ja Suomen […]

Agendalla 6.5.2021

Voittava kunta kouluttaa

Kunnan tarjoamat koulutuspalvelut painavat jatkossa yhä enemmän asuinkunnan valinnassa. Opettajat ja heidän käytettävissään olevat opetusvälineet määrittävät koulun vetovoimaa.