Ajankohtaista

Kokoamme kustannusalan ajankohtaisia uutisia ja kannanottoja. Järjestämme koulutuksia ja tapahtumia alan toimijoille.

Uutiset

Agendalla 14.10.2021

Tutkijallakin on perusoikeudet

Avoimesta julkaisemisesta on käyty vilkasta keskustelua jo jonkin aikaa. Viimeisin keskustelunavaus on hallituksen esitys uudeksi tekijänoikeuslaiksi, jossa tutkijalta viedään oikeus päättää kirjoittamastaan artikkelista. Keskustelulle leimallista on käsitteiden sotkeentuminen sekä motiivien jääminen varjoon. Suomen Kustannusyhdistys on huolissaan kotimaisesta tiedekustantamisesta ja sen tekijöistä.

Kannanotot 8.10.2021

Näkemyksiä suomenkieliseen tiedejulkaisemiseen: Jos vaaditaan avoimuutta, on vaadittava sille ensin rahoitus

Suomen Kustannusyhdistys (SKY) edustaa suomalaisia kirja- ja oppimateriaalikustantajia. Sen jäsenkuntaan kuuluvat myös merkittävimmät kotimaiset kaupalliset tiedekustantamot. Siksi SKY ottaa osaa myös tieteellistä julkaisemista ja oppimateriaaleja koskevaan keskusteluun. Vaatimus yleistajuisten teosten saattamisesta ilmaiseksi saataville ilman pitkäjänteistä (yli 5 vuotta) rahoitusta murentaisi toteutuessaan suomenkielisten tiedekustantamojen toimintaedellytykset. Julkisuus on tieteelle tärkeää Tieteellisen julkaisemisen kentällä avoimuus (open access) on […]

Tiedotteet 30.9.2021

Syysloma on Lukuloma – jokainen on lukija

Koulujen syyslomalla perheitä kannustetaan viettämään lukulomaa lukemalla yhdessä. Kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja toteutetaan nyt kolmatta kertaa.

Uutiset 20.9.2021

Media-ala ja graafinen teollisuus tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä

Media-alan ja graafisen teollisuuden yritykset tavoittelevat toimialan hiilineutraaliuden saavuttamista jo vuoteen 2030 mennessä.

Agendalla 15.9.2021

Toinen aste teki syksyllä digiloikan

Oppivelvollisuus laajeni tänä syksynä, ja samalla toisen asteen opinnot muuttuivat maksuttomiksi. Lukioissa ja ammattikouluissa tästä seurasi iso loikka digitaalisiin oppimateriaaleihin.