Tietoa kustannusalasta

Kustantaja saattaa yhteen kirjat ja niiden lukijat. Ala toimii tiiviissä yhteistyössä kirjantekijöiden, kirjakauppiaiden ja kirjastojen sekä tekijänoikeustoimijoiden kanssa. Luomme yhdessä hyviä käytäntöjä alan parhaaksi.

Hallitusohjelmatavoitteet 2023

Kirjallisuus ansaitsee nykyistä kokonaisvaltaisemman ja strategisemman johtamistavan valtiovallan taholta. Laadukkaat oppimateriaalit ovat tasa-arvoisen oppimisen ja opettajan työn tuki. Tutustu hallitusohjelmatavoitteisiimme.

Kustannusalan hallitusohjelmatavoitteet 2023

Hyvät käytännöt

Kun pelisäännöt on yhteisesti sovittu, ne palvelevat kaikkia osapuolia. Tähän osioon on koottu SKY:n ja muiden toimijoiden yhdessä laatimia hyviä käytäntöjä kustannustoimintaan.

Hyvät käytännöt

Oppimateriaalit

Ammattimaisesti kustannettu oppimateriaali takaa opetuksen laadun ja oppilaiden tasapuolisen kohtelun. Kustantajien oppimateriaalit perustuvat opetussuunnitelman tavoitteisiin ja antavat opettajalle rauhan keskittyä opetustyöhön ja oppilaiden kohtaamiseen.

Oppimateriaalit

Ajankohtaisia aiheita

Kustannusala ja ilmasto

Suomen Kustannusyhdistys on asettanut tavoitteeksi alan yritysten omasta toiminnasta aiheutuvien suorien päästöjen nollaamisen vuoteen 2030 mennessä.

Kustannusala ja ilmasto

Kirjojen arvonlisävero

Lukemisen verotuksen kiristäminen on vallitsevassa maailmantilanteessa omituinen toimi.

Kirjojen ja lehtien arvonlisävero

Tutustu myös näihin

Ääni- ja sähkökirjat

Miten digitalisoituminen muokkaa kirja-alaa?

Ääni- ja sähkökirjat

Näytevalikoima

Näytevalikoimajärjestelmän kautta kirjakaupat saavat uutuuskirjat edullisesti valikoimaansa.

Näytevalikoima