Kulttuurinen monimuotoisuus kustannustoimittajan työssä

11.4.2022 13:00 - 16:00

Ilmoittautumislomake sivun alaosassa

Kysytty ja toivottu monimuotoisuuskoulutus antaa kustannustoimittajalle perustiedot kulttuurisen moninaisuuden erityiskysymyksiin. Millainen on kustantajan tai kustannustoimittajan kuvittelema tavallinen lukija? Mikä on kulttuurisen monimuotoisuuden tilanne kustannusalalla? Millaisin keinoin erilaisia ääniä voi nostaa esiin? Millaisia asioita toimitusprosessissa tulee ottaa huomioon? Kuinka vahingollisen stereotyypin tunnistaa ja mitä sille voi tehdä?

Kirjailija, taideasiantuntija ja Ruskeat Tytöt -kollektiivin perustaja Koko Hubara tarjoaa johdannon aiheeseen ja lupaa antaa osallistujille konkreettisia työkaluja monimuotoisuuden edistämiseen. Täydentävät puheenvuorot kuullaan sähköisen kustantamisen liiketoimintapäällikkö Noora Al-Anilta (Otava) ja pohjoismaisen kirjallisuuden tutkijalta Maïmouna Jagne-Soreaulta (Helsingin yliopisto).

Koulutuksen osallistujat voivat jättää etukäteen kysymyksiä, ja varaamme myös koulutuksessa aikaa kysymyksille. Voit jättää kysymyksesi nimettömänä tällä lomakkeella 28.3. mennessä.

Koulutus järjestetään etäkoulutuksena Zoom-alustalla. Koulutus on suunnattu erityisesti kauno- ja tietokirjallisuuden kustannustoimittajille.

Koulutuksen hinta on 70 euroa, ilmoittauduthan 28.3. mennessä.

Ohjelma:

klo 13 – 14.30 Johdanto, perusteet ja työkaluja: VTM, taideasiantuntija, kirjailija, esseisti ja Ruskeat Tytöt -kollektiivin perustaja Koko Hubara ja monimuotoisuuden edistäminen Suomessa julkaistavissa kirjoissa ja kustannusalalla.

klo 14.30 – 15 Näkökulma: sähköisen kustantamisen liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani (Otava) kohtaa työssään backlistiin liittyviä kysymyksiä. Kuinka esimerkiksi toimitaan, kun ollaan tekemässä äänikirjaa, josta löytyy rasistista kielenkäyttöä tai ongelmallisia arvoja?

klo 15 – 15.30 Näkökulma: Kirjallisuudentutkija Maïmouna Jagne-Soreau on tutkinut muun muassa rasismia, valkoisuutta ja ei-valkoisuutta pohjoismaisessa kirjallisuudessa. Jagne-Soreau pitää puheenvuoronsa englanniksi. Kirjallisuudesta poimitut esimerkit ovat ruotsiksi.

klo 15.30 – 16 Kysymyksiä ja vapaata keskustelua

Lisätietoja: Meri Kapari, meri.kapari@icloud.com, 050 3811 505.