Tekijänoikeudet kustannusalalla – Perusteista uusimpaan lakiin

29.8.2023 09:00 - 12:00

Tiistaina 29.8. klo 9–12, Metsätalo sali B214, Unioninkatu 40, Helsinki, 2. krs

Tekijänoikeudelliset kysymykset ovat kustannusalalla aina ajankohtaisia. EU:n tekijänoikeusdirektiivin mukaiset tekijänoikeuslain muutokset astuivat voimaan Suomessa tänä keväänä. Miten muutokset näkyvät kustannusalan työssä?

Koulutus esittelee kustannusalaa koskevat tekijänoikeuksien perusasiat, uusimmat lakimuutokset sekä katsauksen siihen, miten tekoäly voi vaikuttaa kirja-alaan tekijänoikeuksien kannalta. Koulutuksen lopussa on aikaa esittää kysymyksiä kouluttajille.

Kouluttajina toimivat Suomen Kustannusyhdistyksen juridinen asiantuntija Johanna Haapiainen-Makkonen ja johtaja Sakari Laiho.

Kurssille on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Microsoft Teamsin kautta. Mahdolliset kysymykset kouluttajille voi esittää chatissa. Teams-linkki lähetetään noin viikkoa ennen koulutusta. Koulutuksesta ei valitettavasti tehdä tallennetta.

Ohjelma:
Klo 9 Johanna Haapiainen-Makkonen: Tekijänoikeuksien perusteet ja uuden lain tuomat muutokset
Klo 10.15 tauko
Klo 10.30 Sakari Laiho: Tekijänoikeudet sopimuksissa
Klo 11.15 Näkymiä tekoälyyn tekijänoikeusasioissa

Ilmoittaudu kurssille oheisesta linkistä viimeistään 21.8. Voit valita lomakkeessa, osallistutko paikan päällä vai etäyhteydellä. Kurssille mahtuu 70 läsnäosallistujaa. Jos osallistut läsnä, mainitsethan ilmoittautuessasi mahdollisesta erityisruokavaliosta tarjoiluja varten.

Voit myös esittää toiveita käsiteltävistä tekijänoikeuteen liittyvistä aiheista tällä lomakkeella: https://forms.gle/idUDhzPkyxiGxTc76

Kurssin hinta on 90 euroa (+ alv 24 %). Hintaan sisältyy kahvi/tee ja kevyt tarjoilu. Jos perut ilmoittautumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, joudut maksamaan kurssin hinnan.

Lisätiedot ja peruutukset:
Anssi Tuovinen anssi.tuovinen@sanoma.com
Paula Hynynen paula.hynynen@minervakustannus.fi
Viivi Ängeslevä viivi.angesleva@otava.fi