Anglismi – eeppinen moka vai toimivaa yleiskieltä?

20.5.2021 13:00 - 15:30

Anglismit eli englannin kielestä lainatut sanat tai rakenteet ovat yleistyneet suomen kielessä ja tulleet jäädäkseen. Kuinka niihin tulisi suhtautua, ja minkälaisia ongelmia niihin liittyy? Koulutus sopii kustannustoimittajille ja kaikille suomen kielen kanssa työskenteleville.

Tervetuloa anglismiklinikalle!

Koulutuksessa paneudutaan siihen, miten englannin kieli vaikuttaa kirjoitettuun suomeen.
Osallistujat voivat vaikuttaa koulutuksen sisältöön vastaamalla ennakkokyselyyn, joka käsittelee heidän omassa työssään kohtaamiaan anglismeja.

Kouluttajana toimii Kotimaisten kielten keskuksen kielenhuolto-osaston erityisasiantuntija Riitta Korhonen. Hän esittelee erityyppisiä anglismeja ja niihin liittyviä mahdollisia ongelmia. Ratkaisuvaihtoehtoja pohditaan myös yhdessä. Osallistujien ennakkokyselyyn lähettämät vastaukset vaikuttavat tämän osuuden sisältöihin.

Ansioitunut suomentaja ja kustannustoimittaja Saara Pääkkönen tuo koulutukseen käännetyn kirjallisuuden näkökulman. Minkälaisiin anglismeihin kääntäjän työssä kompastuu – tai miten niitä voi käyttää hyväksi?

Koulutuksessa varataan runsaasti aikaa keskustelulle ja osallistujien kysymyksille.

Aika: 20.5. klo 13.00–15.30
Paikka: Microsoft Teams, osallistuminen etäyhteydellä

Ennen koulutusta osallistujien toivotaan täyttävän ennakkokyselyn, jotta koulutuksessa voidaan keskittyä osallistujille tärkeimpiin kysymyksiin.

Ohjelma:
13.00 Riitta Korhonen, Kotus: Miten suhtautua anglismeihin? Mikä toimii, mikä ei?
13.40 Saara Pääkkönen: Käännöskirjallisuuden näkökulma
Tauko
14.20 Riitta Korhonen, Kotus: Lisää anglismeista
15.00 Aikaa keskustelulle

Viimeinen ilmoittautumispäivä 16.5.2021
Hinta: 70 eur + alv

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen ja linkin ennakkokyselyyn. Lähetämme linkin koulutukseen ilmoittautumisajan sulkeuduttua. Jos perut ilmoittautumisesi viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, joudut maksamaan kurssin hinnan. Koulutuksen materiaalit jaetaan osallistujille.

Kysymykset ja lisätiedot: minna.sallanen@edita.fi ja viivi.angesleva@otava.fi.