Esteetön e-kirja – direktiivistä kohti käytäntöä

6.10.2021 09:00 - 13:00

Astoria-sali, Iso Roobertinkatu 14, Helsinki

Mitä tarkoittaa digitaalisten kirjojen esteettömyys ja mitä kustantaja voi tehdä sen eteen? EU:n esteettömyysdirektiivi tulee lähivuosina osaksi myös Suomen lainsäädäntöä ja tuo mukanaan vaatimuksia myös e-kirjojen tekniselle toteutukselle.

SKY järjestää yhteistyössä Celian kanssa jäsenilleen koulutuksen e-kirjojen esteettömyydestä. Luvassa on käytännön tietoa niin kotimaasta kuin maailmalta sekä ajankohtaisin tieto lainsäädännön etenemisestä.

Ohjelma

8.45 Aamukahvia tarjolla lähiosallistujille

9.00 Tilaisuuden avaus, Suomen Kustannusyhdistys

9.05 Mistä puhumme, kun puhumme e-kirjojen saavutettavuudesta?

  • Johdatus e-kirjojen saavutettavuuteen. Miia Kirsi ja Kirsi Ylänne, Celia
  • Saavutettavuus käyttäjän näkökulmasta

9.45 Esteettömyysdirektiivin eteneminen kansallisessa lainsäädännössä. Hankepäällikkö Emilia Ojala, STM

Kysymyksiä ja keskustelua

10.30 Kahvitauko

10.50 Miten esteettömyys huomioidaan kirjan tekoprosessissa?

  • Suomalaisten kustantajien kokemuksia Celian pilottiprojektista. Miia Kirsi ja Kirsi Ylänne, Celia
  • Esteettömän e-kirjan toteutus: miten työ muuttuu? e-kirjantekijä Tero Salmén
  • Mitä voimme oppia ulkomailta?

11.50 Jakelutoimijan näkökulmia esteettömyyteen. Account Manager Pirjo Kangas, Ellibs sekä palvelupäällikkö Inari Haapaniemi, Kirjavälitys

Kysymyksiä ja keskustelua

13.00 Tilaisuus päättyy

Koulutus on maksuton, ja sinne ovat tervetulleita SKY:n jäsenorganisaatioiden työntekijät sekä jäsenille säännöllisesti työskentelevät freelancerit ja yhteistyökumppanit.

Koulutus toteutetaan koronatilanteen salliessa lähitapahtumana, koska uskomme aiheen synnyttävän vilkasta keskustelua ja haluamme rohkaista ajatusten ja kokemusten vaihtoon. Tilaisuudessa noudatetaan turvavälejä ja muita voimassa olevia hygieniaohjeita.

Esityksiä on mahdollista seurata ja kysymyksiä esittää myös streamin kautta. Stream-linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset viimeistään 24.9.

Huom! Peruuttamattomista lähiosallistujien poisjäänneistä perimme 70 euron muistutusmaksun. Ethän tule paikalle oireisena – flunssaoireiden tai karanteenin vuoksi lähiosallistumisen voi peruuttaa vielä tapahtumapäivänä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudun Esteetön e-kirja-koulutukseen

    Valintaa voit vaihtaa jälkikäteen sähköpostilla toimisto@kustantajat.fi. Huomioithan, että peruuttamattomasta lähiosallistujan ilmoittautumisesta perimme muistutusmaksun.