Mitä kustantaja tekee? Kirjan tie -podcast ja verkkosivusisällöt avaavat kustantajan roolia

Tiedotteet 3.11.2022

Kustantamossa tehty työ on pitkälti näkymätöntä ja suurelle yleisölle tuntematonta, mikä usein värittää julkisuudessa käytävää keskustelua esimerkiksi kirja-alan taloudesta tai eri toimijoiden rooleista.

Suomen Kustannusyhdistys avaa kustantajan arkea uusilla verkkosisällöillä ja podcast-sarjalla. Tavoitteena on antaa kokonaisvaltainen kuva alan toiminnasta ja uusista kehityssuunnista sekä kustantajan roolista kirjaprojektin eri vaiheissa.

Viisiosaisessa Kirjan tie -podcast-sarjassa kustantamojen ammattilaiset kertovat omasta työstään eri näkökulmista. Sarjan jaksot käsittelevät kustantamon työtä ennen ja jälkeen kustannussopimuksen solmimisen. Omat jaksonsa on varattu oppimateriaaleille, äänikirjoille sekä kirjan taloudelle. Kirjan tie -podcast on kuunneltavissa Spotifyssa ja muilla podcast-alustoilla. Podcastin on tuottanut F-tuotanto ja sen juontajana toimii Jonna Tapanainen.

Samaa aihepiiriä käsittelee kustantajat.fi-sivulla avattu Mitä kustantaja tekee? -sisältökokonaisuus, jossa käydään läpi kustantamon roolia käsikirjoituksen valinnasta ja editoinnista kirjan eri formaattien tuotantoon, markkinointiin ja elämänkaaren hallintaan.