Tiedotteet

Tiedotteet 3.10.2023

Tekijänoikeudellisia näkökulmia musiikin käyttöön kirjoissa

Musiikkia voidaan käyttää kirjoissa monin eri tavoin. Esimerkiksi laulun sanoja saatetaan siteerata, tai sanoituksia ja nuotteja julkaista osana painettua teosta. Myös äänikirjoissa musiikki voi olla merkittävässä roolissa.

Tiedotteet 2.10.2023

Syysloma on Lukuloma – tartutaan yhdessä kirjaan!

Kirja-alan järjestöt ja lukutaitotoimijat kannustavat jälleen matkustamaan syyslomalla kirjan siivin. Kirja-alan yhteinen kampanja toteutetaan nyt viidettä kertaa.

Tiedotteet 12.4.2023

Suomi lukee 2023 -tutkimus: Suomi lukee yhä moninaisemmin

Suomalainen viettää kirjojen parissa keskimäärin 5,36 tuntia viikossa, kun huomioidaan sekä painettujen että sähköisten kirjojen kulutus. 86 % on lukenut viimeisen neljän viikon aikana kirjaa jossain formaatissa.

Tiedotteet 5.4.2023

Kustantajien myynti ylsi plussalle – kirjamarkkinasta digitaalista 40 %

Kirja- ja oppimateriaalikustantajien kokonaismyynti oli vuonna 2022 280 miljoonaa euroa, jossa on 1,4 % kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Tiedotteet 28.3.2023

Suomi tarvitsee elinvoimaista kirja-alaa: Kirja-alan vaalikysely puolueille

Kirja-alan järjestöt esittävät kuutta tavoitetta ja toimenpidettä ensi vaalikaudelle. Näiden toimenpiteiden avulla voidaan vastata kirjallisuusalan ja lukutaidon romahtamiseen liittyviin haasteisiin. Puoluekyselyssä paljastui, että oppimateriaalihankintojen tasapuolistamisella on laaja kannatus. Eniten hajontaa puolueiden välillä oli siinä, miten ne suhtautuivat ehdotukseen kirjojen arvonlisäveron laskemisesta.