Tiedotteet

Tiedotteet 26.1.2023

Painetun kirjan myynti laski vuonna 2022 – digitaalinen myynti kasvaa edelleen

Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen pikatilastot vuoden 2022 kirjamyynnistä on julkaistu. Digitaalisen kirjallisuuden myynti jatkaa kasvuaan, painetun laskee. Siirtyminen sähköiseen formaattiin näkyy myös oppikirjamyynnissä, jo reilu kolmannes kustantajien myymästä oppimateriaalista on digitaalista.

Tiedotteet 3.11.2022

Mitä kustantaja tekee? Kirjan tie -podcast ja verkkosivusisällöt avaavat kustantajan roolia

Kustantamossa tehty työ on pitkälti näkymätöntä ja suurelle yleisölle tuntematonta, mikä usein värittää julkisuudessa käytävää keskustelua esimerkiksi kirja-alan taloudesta tai eri toimijoiden rooleista.

Tiedotteet 29.9.2022

Vuoden 2022 Prix Voltaire -palkinto

IPA:n vuoden 2022 Prix Voltaire -palkinnon saa thaimaalainen Same Sky -kustantamo. Prix Voltaire -palkinto myönnetään toimijalle, joka puolustaa rohkeasti kustantamisenvapautta.

Tiedotteet 28.9.2022

Syysloma on Lukuloma – askel askeleelta kirjamatkalle!

Kirja-alan järjestöt ja lukutaitotoimijat kannustavat jälleen matkustamaan syyslomalla kirjan siivin. Kirja-alan yhteinen kampanja toteutetaan nyt neljättä kertaa.

Tiedotteet 30.6.2022

Kustannusala on matkalla kohti hiilineutraalisuutta

Suomalaisista kustantajista enemmistö on käynnistänyt siirtymän kohti hiilineutraalisuutta, mutta monilta osin työ on vasta alkuvaiheissa. Suuret toimijat ovat pisimmällä rakenteellisissa muutoksissa, kertoo Suomen Kustannusyhdistyksen jäsenilleen keväällä 2022 tekemä kysely.